#

ОПЗЖ та "Батьківщина" захопили контроль над виборчкомами у Борщагівській ОТГ, - ЗМІ (ФОТО)

13.10.2020 16:16
ОПЗЖ та "Батьківщина" захопили контроль над виборчкомами у Борщагівській ОТГ, - ЗМІ (ФОТО)
Фото з місця події

Після розподілу керівних посад в дільничних виборчих комісіях Борщагівської ОТГ є велика імовірність, що результати виборів у громаді можуть бути сфальсифіковані

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на статтю видання "ДС" "Борщагівська схема. Як ОПЗЖ і "Батьківщина" провели "захоплення" тервиборчкому на Київщині".

Видання нагадує, що 8 жовтня на засіданні Борщагівської ТВК провели жеребкування членів підвідомчих 17 дільничних виборчих комісій. Однак, за інформацією джерел видання, процедура була абсолютно фейковою і зірвалася після того, як на засідання особисто прибули один з нардепів і представник Центрвиборчкому. У результаті жеребкування пройшло більш-менш чесно.

Уже 9 жовтня Борщагівський тервиборчком "взяв реванш", вельми дивно розподіливши керівні посади в дільничних виборчкомах. В результаті з 51 керівного крісла провладна партія "Слуга народу" отримала одне місце, а самовисуванці залишилися зовсім без представництва. Зате 10 посад голів, заступників і секретарів виборчкомів відійшли "Батьківщині", а 11 — "Опозиційній платформі — За життя".

Як стверджують джерела видання, саме "Батьківщина" і ОПЗЖ сьогодні контролюють Борщагівський тервиборчком — нібито представників інших партій просто не сповіщають про прийняті рішення і взагалі всіляко ігнорують.

Очолює ТВК Руслан Залялов від "Батьківщини", його заступник — представниця партії "Солідарність жінок України" Наталія Ковгар, секретар комісії — Алла Терновська, що представляє ОПЗЖ. Причому ходять чутки, що нібито саме Терновська, яка переїхала на Київщину з Луганська в 2014-му, визначає позицію тервиборчкому, а Залялов і Ковгар просто дотримуються цієї позиції, - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що після того, як місця членів комісій розподілили переважно між "Батьківщиною" та ОПЗЖ, в самому тервиборчкомі пояснили це "особистим баченням" Наталії Ковгар. Мовляв, керівництво ТВК визнало оптимальною саме таку конфігурацію.

Офіційний куратор Борщагівської ТВК — представник "Батьківщини" в Бучанській районній територіальній виборчій комісії Рустам Селімов. Правда, за інформацією джерел, він від кураторства фактично самоусунувся і на скарги з Борщагівки не реагує. Реальним же куратором називають заступника голови Бучанської РТВК Вікторію Карнаух, яка також представляє партію Тимошенко. Нібито саме Карнаух буває на більшості засідань Борщагівського тервиборчкому і дає "цінні поради" особисто Терновській. Таким чином, вимальовується вертикаль Карнаух — Терновська — Залялов/Ковгар, саме ці люди, за словами джерел, приймають ключові рішення щодо організації виборчого процесу в Борщагівській ОТГ, - йдеться у статті.

Автор статті також припускає, хто може бути зацікавлений у фальсифікації виборів у Борщагівській ОТГ.

Серед тих, хто може бути зацікавлений в такому розвитку подій, місцеві жителі називають кандидата від "Батьківщини" на виборах голови громади Дмитра Гусятинського. Він останнім часом розгорнув активну рекламну кампанію, проте на рейтингу Гусятинського це не відбилося — за даними соцопитувань, за нього готові проголосувати 2,4% виборців. Утім, як кажуть, головне не як голосують, а як рахують. Злі язики стверджують, що Гусятинський — той ще маніпулятор, - пише видання.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду голови Борщагівської ОТГ від партії "Слуга народу" Роман Гах заявив про намагання земельної мафії фальсифікувати результати волевиявлення громади та закликав виборців не дати вкрасти їхні голоси. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: