#

Орнамент Обухівського шитого рушника використають у оздобленні одягу

10.04.2024 14:33
Орнамент Обухівського шитого рушника використають у оздобленні одягу
Фото з мережі інтернет

Тернопільський бренд "Mavka", що відтворює український народний одяг, у співпраці з ГО "Об'єднання майстрів "Творча спадщина" створюють одяг з орнаментом Обухівського шитого рушника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Обухів first!

Над корсетиками та ладунками працювали спільно з @obukhivskiishitii. Вишиті елементи на вбранні є відтвореними з обухівських чудових рушників, котрі мають дуже особливий яскравий орнамент. Уже скоро будуть у наявності у двох кольорах: чорний та світлий беж,

- розповіли malvy.ua.

Співзасновниця бренду Олександра розповіла, що ця співпраця - це змога розповісти про ще одну чудову локальну традицію у вишитті. Найбільше привернув увагу орнамент, він надзвичайно виділяється своєю красою: яскравий червоний колір, елементи у вигляді пташечок та рослин, кожна деталь виглядає по-особливому чудово.

Учасниця "Творчої спадщини" Ольга Стахів повідомила, що пропозиція про співпрацю надійшла від тернопільчан ще восени. Оскільки голова організації Ольга Матвійчук вже виношувала ідею покласти рушникову вишивку на "машинку", пропозиція виявилась доречною і вчасною. 

Нагадаємо, що у Женеві на виставці робіт українських етномайстринь представили копію старовинного рушника з музею Івана Гончара, роботу обухівської вишивальниці Світлани Зохнюк.

Читати "Моя Київщина" у Telegram