#

Парламент ухвалив законопроєкт про розвиток інституту старост, - ексголова КОДА Чернишов

14.07.2021 18:55
Парламент ухвалив законопроєкт про розвиток інституту старост, - ексголова КОДА Чернишов
Фото з мережі Інтернет

Верховна Рада України повторно розглянула та в цілому ухвалила законопроєкт №4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост", врахувавши пропозиції Президента України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на пресслужбу КОДА.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив:

Закон довгоочікуваний і надзвичайно важливий. Він спрямований на вдосконалення правового регулювання інституту старост та утворення старостинських округів. В умовах децентралізації староста має належним чином представляти інтереси всіх жителів, аби соціальні та побутові потреби мешканців усіх населених пунктів були задоволені, а проблеми місцевого рівня вирішувалися ефективно та прозоро.

Законопроєкт, зокрема, пропонує перед внесенням кандидатури старости на розгляд ради, яка його затверджує і звільняє, обов’язково проводити громадське обговорення з мешканцями. Староста може не входити до складу виконавчого комітету ради громади, але водночас матиме право на участь та виступ на засіданнях ради, виконкому або інших органах ради. Також за рішенням органу місцевого самоврядування за старостою закріплюються окремі завдання адміністратора ЦНАП.

Окрім того, врегульовуються інші питання: порядок створення старостинських округів, затвердження радою громади положень про старосту, суміщення посади старости тощо.

Третього червня Президент ветував попередній проєкт закону, адже той містив зміни до закону про Конституційний Суд України, які не стосуються питань старост.

Також нагадаємо, що заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов провів нараду, основною темою якої став захист жертв насильства.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: