#

Партія "Наш Край" вшанувала пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО)

02.10.2020 10:20
Партія "Наш Край" вшанувала пам'ять  ліквідаторів аварії на ЧАЕС (ФОТО)
Фото з місця події

У середу, 30 вересня, делегація партії "Наш Край" Київщини  відвідала Чорнобиль та вшанувала пам'ять героїв, які врятували країну та світ від ядерної катастрофи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Однопартійці прагнуть привернути увагу урядовців та політиків до проблем ліквідаторів та їхніх родин. Як відомо, на Київщині проживає понад 600 тисяч осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, тож усі вони потребують соціального захисту.

Як зазначив лідер партії "Наш край" на Київщині Анатолій Присяжнюк, ганебним є той факт, що з кожним роком про ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи згадують дедалі рідше. Тому команда політсили збирається виправити цю кричущу несправедливість.

Ми вимагаємо повернення соціальних програм щодо захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Це, насамперед, організація санітарно-курортного оздоровлення, забезпечення повного медичного обстеження, діагностики та реабілітації, повноцінне фінансування спеціалізованих медичних закладів, безкоштовне забезпечення ліками, відновлення пільг дітям-чорнобильцям. Герої-ліквідатори ціною власного здоров’я здолали страшну трагедію, врятувавши країну та світ. Боляче дивитися на те, як сьогодні вони опинилися на самоті зі своєю бідою. Тому наше завдання –повернути справедливість, віддати борг тим, кому ми завдячуємо життям, – зазначив Анатолій Присяжнюк.

Зокрема, у зоні відчуження команда «Наш край» відвідали Свято-Іллінський храм та територію обєкту укриття. Анатолій Присяжнюк поспілкувався із працівниками ДСНС та керівництвом атомної електростанції.

Нагадаємо, що в зоні відчуження у рамках проєкту "Магніти України: Чорнобиль" було затверджено перший веломаршрут.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: