#

Перед судом постануть виборчі антиагітатори

21.12.2020 08:20
Перед судом постануть виборчі антиагітатори
Фото з мережі інтернет

Києво-Святошинська місцева прокуратура встановила, що мешканці Київщини перешкоджали виборчому процесу та направила обвинувальний акт до суду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку прокуратури Києво-Святошинського району у Facebook.

23 листопада троє мешканців Київщини у Новосілках Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району проводили антиагітацію проти одного з кандидатів в депутати та голови Чабанівської. Вони розміщували листівки з неправдивою та негативною інформацією вираженою у формі фактологічних тверджень та оціночних суджень з закликами не підтримання таких кандидатів під час проведення виборів.

Прокуратура провела семантико-текстуальну експертизу, яка підтвердила протиправність дій обвинувачених.

Тому Києво-Святошинська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у за фактом перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу, поєднаного з обманом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 157 КК України).

За вчинення вказаних діянь, правопорушникам загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Нагадаємо, що обласна прокуратура спільно з податковою міліцією виявила та припинила діяльність трьох автозаправних станцій, які працювали без відповідних документів

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: