#

Перестрілка в Броварах: 46 учасників злочину постануть перед судом (ФОТО)

01.04.2021 19:00
Перестрілка в Броварах: 46 учасників злочину постануть перед судом (ФОТО)
Фото з місця події

У п’ятницю, 26 березня, обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 31 учасника перестрілки з Вінниччини, а 31 березня – щодо 15 учасників злочинного угруповання з Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу поліції у Київській області.

У поліції розповіли, що після перестрілки 29 травня 2020 року на місці події поліцейські затримали 11 озброєних порушників та вилучили три транспортні засоби. Згодом поліцією столичної області була введена спеціальна поліцейська операція, під час якої затримали ще 35 учасників збройного конфлікту.

Окрім цього відомо, що 31 учасник перестрілки родом з Вінниччини, а решта 15 –  з Київщини. Тому загалом перед судом постануть 46 осіб.

Фігуранти обвинувачуються у бандитизмі, хуліганстві, незаконному поводженні зі зброєю, та закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів.

З інших джерел стало відомо, що тоді місцеві підприємці, які займаються пасажирськими перевезеннями звернулись до відомого кримінального авторитета на прізвисько "Віха" або "Журавель" з проханням за грошову винагороду вирішити питання про усунення, в будь-який спосіб, конкуренції у здійсненні маршрутних перевезень на напрямку Бровари – метро Лісова, Київ. У свою чергу "Віха", маючи злочинний досвід та авторитет у кримінальному середовищі, організував озброєну банду, члени якої 29 травня минулого року вчинили стрілянину із нелегальними перевізниками з Вінничини.

Нагадаємо, що 1 квітня рано-вранці вБроварах зловмисники пошкодили банкомат і викрали касети з грошима.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: