#

Переяслав-Хмельницька РДА намагалася незаконно ліквідувати агролісгосп

02.10.2019 14:59
Переяслав-Хмельницька РДА намагалася незаконно ліквідувати агролісгосп
Фото з мережі Інтернет

КОДА скасувала рішення Переяслав-Хмельницької РДА, яка у вересні 2018 року видала розпорядження про ліквідацію агролісгоспу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Київську обласну державну адміністрацію.

Рішення про скасування розпорядження голови Переяслав-Хмельницької РДА щодо ліквідації Переяслав-Хмельницького державного агролісгоспу очільник Київської ОДА Михайло Бно-Айріян ухвалив за результатами службової перевірки.

"Ми провели перевірку за скаргою керівника ДП "Переяслав-Хмельницький державний агролісгосп" на невідповідність прийнятих Переяслав-Хмельницькою РДА рішень щодо ліквідації цього підприємства вимогам чинного законодавства. Встановили їх недоцільність і неефективність, а також високу ймовірність безконтрольного розкрадання чи знищення цих лісів. У зв’язку з цим, я невідкладно дав розпорядження скасувати вказані незаконні акти райдержадміністрації та поновити діяльність державного підприємства, з метою захисту державного майна – 1800 га лісових ділянок", – наголосив Михайло Бно-Айріян.

Для уникнення в майбутньому подібних ситуацій, у разі очевидних зловживань із боку органів місцевої влади та знищення екосистем області, очільник облдержадміністрації закликав мешканців Київщини повідомляти про такі факти Департамент екології та природних ресурсів КОДА та відповідні правоохоронні органи.

Також нагадаємо, що прокуратурою Київської області було вжито заходів представницького характеру щодо повернення майже 3 га лісу на території Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: