#

Переяславці проголосували за знесення пам'ятника про дружбу з Росією

23.02.2022 18:30
Переяславці проголосували за знесення пам'ятника про дружбу з Росією
Пам'ятник у Переяславі

У Переяславі пройшли громадські слухання щодо знесення пам'ятника “Монумент на відзначення 300-річчя возз’єднання України з Росією”

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис депутата Бориспільської райради Сергія Штепи.

Більшість присутніх на слуханнях проголосували за демонтаж пам'ятника. За словами депутата, майже 80% людей висловилися "за", 16 були проти.

Народний обранець зазначив:

Переяславці сьогодні руйнують радянський міф про вічну дружбу з Росією, 370 років тому була лише Московія. Головне – росіянам на Київщині не раді, не вірять у їх дружбу і не хочуть бути разом! Слава Україні!

Пам'ятник у 1961 році встановили на площі імені Богдана Хмельницького. У грудні 2021 року з нього прибрали напис “Навіки разом”. Торік депутати спробували вилучити пам'ятник із Державного реєстру нерухомих пам’яток України, але одного голосу не вистачило.

Нагадаємо, що 17 лютого на засіданні сесії Переяславської міськради місцевій жительці Аллі Бойчурі урочисто вручили посвідчення та нагрудний знак "Мати-героїня".

Читати "Моя Київщина" у Facebook