#

Переяславка здобула низку перемог на міжнародному турнірі з сумо

08.09.2021 11:50
Переяславка здобула низку перемог на міжнародному турнірі з сумо
Фото з місця подій

4-5 вересня збірна України з сумо взяла участь у міжнародному рейтинговому турнірі "European Erd Cup", який відбувся в столиці Угорщини – Будапешті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

У складі збірної виступала Вікторія Царук, майстер спорту міжнародного класу, старша викладачка кафедри спортивних дисциплін та туризму Університету імені Григорія Сковороди в Переяславі. Спортсменка здобула "срібло" у ваговій категорії +80 кг та "бронзу" в абсолютній ваговій категорії.

Спортсменка розповіла, що з 20 серпня не була вдома, адже з тренувальних зборів у Харкові одразу полетіли на турнір в Угорщину. Звідти знову повернулися на збори. Зараз жінка готується до міжнародного рейтингового турніру із сумо, який відбудеться в Польщі.

Вона додала:

Усі ці змагання – це не просто боротьба за медалі. Ми здобуваємо бали до загального рейтингу, щоб отримати ліцензію на участь у Всесвітніх іграх. Вони відбудуться влітку 2022 року в США. Це міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Повернуся в Переяслав уже після 20 вересня. Важко і фізично, і морально. Вдома чекає донечка, за якою дуже сумую. Але треба потерпіти, щоб дійти до своєї мрії.

Нагадаємо, що в школі №3 у Переяславі з’явилася лавочка, виготовлена з пластику.

Читати "Моя Київщина" у Facebook