#

Перша релігійна громада в Іванківському районі вийшла з-під протекції РПЦ в Україні (ФОТО)

24.02.2019 09:07
Перша релігійна громада в Іванківському районі вийшла з-під протекції РПЦ в Україні (ФОТО)
Обуховицька церква перейшла у підпорядкування новостворюваної автокефальної Православної церкви України

Вчора, 23 лютого, на сільській нараді в Обуховичах, громада віддала голоси за перехід у підпорядкування новостворюваної автокефальної Православної церкви України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Іванків -  сьогодні" у Facebook.

У зверненні повідомляють, що на збори прийшли 98 вірян, які твердо вважають себе парафіянами місцевої церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Розглядалося питання подальшої належності їхнього храму Божого. Перед голосуванням, місцеві мали змогу вислухати всіх бажаючих. На таку подію завітав священик благочинного МП в Поліському районі І. Токарук, аби, так би мовити, навернути вірян на шлях "істини"( тобто, щоб вони залишалися в досі існуючому підпорядкуванні - УПЦ МП).

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Результат виявився одностайним: за перехід у підпорядкування новостворюваної автокефальної Православної церкви України – 97 голосів, один з присутніх – утримався. Проти не виявилося жодного.

Не зрозумілим для громади виявився факт, що Обуховицький сільський голова та настоятель місцевої церкви категорично відмовились брати участь в такому заході. Також повідомляють, що перед нарадою члени ініціативної групи зібрали по селу понад дві сотні підписів за рішення, яке й прийняли ті, хто прийшов на ці збори.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: