#

Під будівництво Київської обхідної у людей почали вилучати приватні землі (ФОТО)

10.01.2022 09:50
Під будівництво Київської обхідної у людей почали вилучати приватні землі (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У КОДА підписали перші розпорядження про вилучення приватних земельних ділянок під будівництво Кільцевої обхідної дороги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "КиевВласть". 

Йдеться про 18-кілометровий відрізок дороги Макарівської та Дмитрівської громад. Ця ділянка об’єднує траси Київ-Ковель і Київ-Чоп.

За словами голови КОДа Василя Володіна, перша черга будівництва Київської обхідної дороги запланована на 18-кілометровій ділянці, що проходитиме по території Дмитрівської та Макарівської громад та об’єднує траси Київ-Ковель і Київ-Чоп. Вона вміщатиме низку мостів і розв’язок.

Як зазначив очільник КОДА, вже провели наради з місцевими громадами щодо викупу земельних ділянок під будівництво та оголосили пошук підрядника на будівництво ділянки, а місцевий автодор проєктує ряд інших ділянок майбутньої траси.

На думку Володіна, жодних проблем під час вилучення приватних земель під це будівництво виникнути не повинно, адже в держави є конституційне право вилучати приватну власність для суспільних потреб з відповідною компенсацією.

Володін заявив:

Йдеться про те, що викуп буде за нормативно-грошовою оцінкою, а не експертною. Є зацікавлені особи, які хочуть продати землю за космічні кошти. Але цього не буде.

Будівництво першої 18-кілометрової ділянки планується завершити за рік, платникам податків вона обійдеться у 5 млрд грн.

Нагадаємо, що території майбутніх заказників "Печера Геонавт" та "Ірпінський затишок" незаконно віддали під забудову.


Читати "Моя Київщина" у Facebook