#

Дерибан земель на Київщині триває

09.01.2022 13:00
Дерибан земель на Київщині триває
Печера "Геонавт"

Території майбутніх заказників "Печера Геонавт" та "Ірпінський затишок" незаконно віддали під забудову

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту " КЕКЦ" у Facebook.

Території майбутніх заказників "Печера Геонавт" площею 8 га та "Ірпінський затишок" площею 15 га, які створює Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ), чорні реєстратори незаконно віддали під забудову.

Печера "Геонавт", що знаходиться на землях Київського лісгоспу (Козинське лісництво) під Обуховим незаконно, без згоди самого лісгоспу передана під котеджну забудову. Печера "Геонавт" – єдина у Київській області печера природного походження. Її довжина – близько 60 метрів. У разі будівництва тут котеджів її буде знищено. На жаль, сотні спелеологів, які лазили в неї десятки років, нічого не зробили, щоб вона стала заповідною. Тож зараз вони можуть її втратити через свою лінощі та недалекоглядність.

Те саме сталося і з територією майбутнього заказника "Ірпінський затишок" у місті Ірпінь, де ділянка соснового лісу, що знаходиться на землях Київського лісгоспу (Ірпінське лісництво) також без згоди лісгоспу незаконно передана чорними реєстраторами під будівництво багатоповерхових будинків. Взагалі влада в Ірпені давно вже перейшла до забудовників, тож незабаром це колись зелене місто повторить сумну долю Києва.

Нагадаємо, що Обухівський район став рекордсменом підвищення вартості квадратного метра.

Читати "Моя Київщина" у Telegram