#

Під час окупації Київської області солдати Росії вчинили понад 400 актів зґвалтування

28.04.2022 19:50
Під час окупації Київської області солдати Росії вчинили понад 400 актів зґвалтування
Фото з мережі Інтернет

Речник Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, що під час окупації Київської області солдати Росії вчинили понад 400 актів зґвалтування

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на «epochtimes.com.uа», жертвами стали навіть діти, люди похилого віку та чоловіки. Також такі самі злочини скоюються і в інших тимчасово захоплених регіонах.

Людмила Денісова сказала:

Наприкінці березня наші військові почали звільняти Київську область. Почалися звернення, люди говорили, що стали жертвами сексуального насильства. Спільно з Unisef ми організували цілодобову безкоштовну гарячу лінію для надання психологічної підтримки. У період із 1 по 14 квітня таких дзвінків було 400. Зараз щодо них також ведеться розслідування.

За словами Денисової, це жахливі випадки. Армія Російської Федерації переслідувала як дівчат і жінок, так і навіть дітей, старих, чоловіків.

Українці також повідомляють про випадки насильства на тимчасово окупованих територіях.

Денисова вважає, що подібні звірства відбуваються у Маріуполі. Вона додала, що для того, щоб сховати сліди своїх злочинів, російські військові почали спалювати тіла українців.

Нагадаємо, що старенька жителька Бучанщини розповіла страшну історію вбивства її онука.

Читати "Моя Київщина" у Facebook