#

Під Ірпенем хочуть створити природний парк

29.12.2020 18:20
Під Ірпенем хочуть створити природний парк
Фото з мережі інтернет

Під Ірпенем екоактивісти Української природоохоронної групи вимагають створити Національний природний парк "Приірпіння та Чернечий ліс". Вони направили свій лист у Міністерство довкілля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Української Природоохоронної Групи UNCG у Facebook.

Екоактивісти розповідають, що ідея створення нацпарку "Приірпіння та Чернечий ліс”"існує вже не перший рік, та до його складу важливо включити лісові масиви на південно-західній околиці Києва. Мова йде про ліс між селами Мотовилівка, Ходосівка та Бобриця.

Створення цього нацпарку  має не лише природоохоронну мету. Заповідний статус не тільки сприятиме розвитку туризму, але й перешкодить дерибану лісів під забудову, — пояснюють екоактивісти.

Крім цього природного парку екоактивісти просять взяти також під охорону ще чотири ліси, щоб врятувати їх від незаконних порубок.

Таким чином Українська Природоохоронна Група UNCG направила до профільного міністерства лист із проханням створити національний природний парк.

Нагадаємо, що наразі завершена реалізація  розпочатого на початку 2020 року в КОДА екологічного проєкту, основним завданням якого є впровадження роздільного збору відходів в навчальних закладах області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: