#

Під Києвом багатоповерхівки можуть стати причиною авіакатастрофи

10.12.2019 06:56
Під Києвом багатоповерхівки можуть стати причиною авіакатастрофи
Фото з мережі Інтернет

У Софіївській Борщагівці неподалік з Міжнародним аеропортом "Київ" були зведені будинки в забороненій для будівництва зоні, які можуть стати причиною авіакатастрофи

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киеевласть", це розповів у інтерв’ю голова ради директорів міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського Денис Костржевський агентству "Інтерфакс-Україна".

"Насправді, аеропорту" Київ "96 років. І обмеження щодо забудови поблизу аеропорту існували завжди.Були обмеження по висоті та були обмеження по шуму. Забудовники, на жаль, використовуючи різні, в більшості своїй незаконні методи, отримували дозволи на зведення житлових будинків в зоні, яка заборонена до забудови для житлових будівель", - заявив він.

Як приклад він вказав побудовані за Окружною дорогою в Софіївській Борщагівці житлові квартали.

"Ось там побудували квартали з кричущими порушеннями екологічних норм і по шуму, і по висотності. Тому що кожна будівля, яка розташована в зоні заходження літака на посадку, є висотною перешкодою. Зараз прокуратура повинна розбиратися з цими забудовниками. Люди купили квартири в будинках, які доведеться знести. По крайній мірі, кілька поверхів, щоб це не призвело до будь-якого інциденту", - повідомив Костржевський.

Він підкреслив, що проблема полягає саме в тому, що будинки побудовані в забороненій для будівництва зоні з порушенням обмежень, а не через шум літаків.

"Так, вони купили квартиру в будинку, над яким літають літаки. Але це не літаки почали літати над будинком, це будинок побудували в тій зоні, де літають літаки", - заявив глава ради директорів аеропорту "Київ".

Також нагадаємо, що біля аеропорту "Жуляни" встановили в'їзний знак із засновниками Києва.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: