#

Під Києвом працівники "Укрспирту" перекрили Житомирську трасу

14.06.2018 09:14
Під Києвом працівники "Укрспирту" перекрили Житомирську трасу

На 67-му кілометрі Житомирської траси (в Київській області) неподалік села Небелиця, в якому розташований один із заводів державного підприємства "Укрспирт", мітингарі перекрили дорогу на знак підтримки свого підприємства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Депо".

Відомо, що на підприємстві – близько 50 працівників і всі вони вийшли сьогодні на акцію протесту для того, щоби перекрити трасу.

"Ми вийшли всі, члени нашої профспілки, а підтримку державного підприємства ДП "Укрспирт"… Щоб не блокувалися оці рахунки, щоб ми могли працювати, щоб наші сімї були забезпечені, щоб виплачувалася заробітна плата, щоб оплачувалися путівки для наших дітей… Також у зв'язку з тим, що блокуютья рахунки, немає можливості завезти сировину для того, щоби підприємство працювало ритмічно", – наголосила голова профспілки Червонослобідського МПД "Укрспирт" Тетяна Субота.

Мітингарі наголошують на тому, що це – мирна акція, і повністю трасу вони перекривати не будуть, аби, наприклад, швидка чи пожежна допомога у разі необхідності могли швидко проїхати.

Так, дехто із працівників підприємства постійно ходить через пішохідний перехід на трасі з прапорами України та логотипом свого підприємства. Інші ж мітингуючі – стоять обабіч траси з плакатами та лозунгами, які закликають врятувати спиртову галузь і зняти арешт та санкції з підприємства.

Правопорядок охороняють 12 представників патрульної поліції під керівництвом очільника районного відділу, а також два екіпажі патрульної поліції з Києва.

Водночас голова Об'єднананої організації Профспілки працівників АПК в ДП "Укрспирт" Віталій Сосницький повідомив, що профспілка ДП "Укрспирт" розпочинає акції протесту по всій країні.

"Ми розраховуємо на підтримку профспілкових комітетів агропромислового комплексу. Акції протесту відбудуться у Київський, Львівський, Івано-Франківський, Чернигівський, Харківський, Волинський, Чернівецький та Тепнопільський областях", - заявив він.

Сосницький сподівається, що уряд почує наші вимоги, ДФС та державна виконавча служба знімуть арешт з рахунків підприємства.

"Ми не можемо залишити без роботи і зарплати 5000 працівників, а держава не має права втрачати стратегічну галузь. Бюджет не дорахується 10 млрд. гривень акцизу, в умовах війни це вигідно лише країні агресору", - впевнений він.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: