#

Під столицею відкриється дендропарк з алеєю тюльпанів довжиною понад вісім кілометрів

02.02.2020 11:40
Під столицею відкриється дендропарк з алеєю тюльпанів довжиною понад вісім кілометрів
Фото з мережі Інтернет

З 24 квітня під Києвом запрацює дендропарк, у якому буде алея тюльпанів довжиною більше ніж вісім кілометрів та 16 невеликих озер

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Наш Киев", це в інтерв'ю виданню "Сегодня" розповів президент Folk Ukraine Ігор Добробуцький.

"Першу чергу парку ми відкриємо вже 24 квітня цього року. Тут з'явиться поле тюльпанів, помилуватися якими можна буде до 10 травня. Їх висадять понад мільйон різних відтінків, а сама алея буде довжиною 8,5 км і шириною 1,2 м", - розповів Добробуцький.

У "Добропарку" з'являться лавандова, самшитова долина, "долина Любові" з романтичними арт-інсталяціями та квітковими композиціями у вигляді величезних сердець. Організатори також планують створити трав'яну долину і долину квітучих дерев - на останній висадять 15 видів дерев, які цвітуть навесні: бузок, магнолія, сакура, декоративні яблуні, груші та сливи. Всього в парку висадять близько 10 мільйонів рослин.

Крім того, на території парку буде розташовано 16 невеликих озер, половину з яких хочуть облаштувати для купання. На одному озері плаватиме багато латаття, через що його хочуть назвати "озером Моне". На всій території дендропарку будуть велодоріжки і облаштують фуд-корти.

У "Добропарку" з'явиться парк динозаврів з макетами унікальних тварин і парк атракціонів. Також тут облаштують майданчик для фестивалів на 100 тисяч осіб, кемпінг, наметове містечко.

Над місцем під майбутній парк працювали півтора року, велика частина часу пішла на облаштування рельєфу і струмків. Загальна його площа прирівнюється до 400 футбольним полям, а облаштування всієї території займе від 3 до 5 років, за оцінками керівництва. Зараз на території дендропарку висадили близько 44 тисяч дерев і кущів віком 10-15 років, облаштували систему поливу довжиною в 38 кілометрів і висадили 13 га газону.

Вхід на територію нового дендропарку зроблять платним - від 100 до 200 грн. Однак, кожен понеділок, вівторок і середу вхід для школярів, студентів та пенсіонерів буде безкоштовним.

Дістатися до "Добропарку" можна буде на автобусі від станції метро "Житомирська", який буде привозити відвідувачів прямо під вхід до парку. Вартість проїзду складе 8 гривень. Приїхати можна буде і на власному авто - для цього біля дендропарку вже облаштували парковку. Розташований парк в 18 км від Києва по Житомирській трасі.

Також нагадаємо, що у період з 1 по 31 грудня ЦГО ім. Бориса Срезневського проводила спостереження за станом забруднення атмосферного повітря на двох постах міста Біла Церква та на одному посту в містах Бровари, Обухів, Українка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: