#

Підозрюваний у корупції ексголова Київської ОДА звинуватив Порошенка у зриві організації тероборони

17.02.2022 08:53
Підозрюваний у корупції ексголова Київської ОДА звинуватив Порошенка у зриві організації тероборони
Максим Мельничук та Петро Порошенко

Колишній очільник Київської облдержадміністрації Максим Мельничук натякнув, що експрезидент Петро Порошенко зірвав організацію територіальної оборони

Про це повідомляє інформаційна агенція "Моя Київщина" з покликанням на публікацію Ярослава Добрянського у Facebook.

Перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський повідомив про те, що під час засідання Президії КОР до порядку денного 9-ої сесії було включено питання про внесення змін до Програми організації територіальної оборони в області на 2021-2023 роки, де передбачено фінансування на заходи щодо ремонту будівель, де дислокуються сили територіальної оборони ЗСУ, збройова кімната, огорожі таких будівель тощо.


Публікацію Ярослава Добрянського прокоментував ексголова КОДА Максим Мельничук, який натякнув на те, що у 2016 році його "територіальну оборонну ініціативу" не підтримав п'ятий президент Петро Порошенко. 

"Я в 2016 був шокований від побаченого і в Києві і, особливо, у Кагарлику.. На тому територіальна оборонна ініціатива з мого боку була "обірвана" одним підозрюваним у державній зраді..", - написав Мельничук.


Що важливо, Максим Мельничук очолював КОДА з лютого до вересня 2016 року. тобто за часів Петра Порошенка. У свій час ексгубернатор мав значний потенціал через високу довіру та симпатію п'ятого президента, однак у підсумку став єдиним очільником КОДА, кого звільнили через корупційний скандал за участю його першого заступника Ігоря Любка. Було відкрите кримінальне провадження за підозрою у вимаганні хабара від підлеглої. Після цього Мельничук кілька днів переховувався від правоохоронців (як свідчать ЗМІ, у печерах Києво-Печерської лаври).

Читайте також: 1991-2021: Хто керував Київоблдержадміністрацією

Після проведених обшуків у нього вдома, причетність Максима Мельничука до корупційного скандалу так і не вдалося встановити. 

Нагадаємо, що КОДА готує пропозиції щодо проєктів в програмі "Спроможна школа для кращих результатів".

Читати "Моя Київщина" у Telegram