#

Після Броварської авіатрощі міністрам заборонили літати на гелікоптерах

07.02.2023 09:00
Після Броварської авіатрощі міністрам заборонили літати на гелікоптерах
Фото з місця подій

Виконуючий обов'язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що керівництву заборонено пересуватися на гелікоптерах до завершення розслідування причин авіакатастрофи у Броварах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на заяву Клименка в ефірі національного телемарафону.

Усі гелікоптери Airbus 225 залишаються на аеродромах, допоки спеціалісти не з'ясують, що вони безпечні.  Ігор Клименко сказав:

Усі гелікоптери, класу Airbus 225, який і впав у Броварах, на цей момент усі стоять на аеродромах, працюють відповідні спеціалісти. Ми перевіряємо повністю всі гелікоптери, які були в системі МВС. Цей процес затягнеться ще на якийсь час, можливо, на місяць або на два, поки ми не з’ясуємо спільно з іноземними спеціалістами, що вони є безпечні. Якщо, звичайно, розглядати версію, що це несправність, наприклад, гелікоптера.

Також чиновник зауважив, що після авіакатастрофи високопосадовцям заборонили пересуватися на гелікоптерах, вони можуть користуватися лише автомобільним транспортом:

Ми заборонили зараз пересуватися керівникам на гелікоптерах, тільки автомобільним транспортом, поки не буде закінчено розслідування і ми достеменно не будемо знати причини цієї авіатрощі.

За  словами в. о. міністра внутрішніх справ, розслідування катастрофи триватиме один – два місяці:

Я думаю, місяць-два. По-перше, це слідство, я не можу говорити за слідство. По-друге, це робота колективу. По-третє, всю інформацію, яку отримаємо, ми маємо проаналізувати і потім дати кінцевий результат.

Нагадаємо, що наразі слідство розглядає декілька ймовірних причин падіння гвинтокрила у Броварах 18 січня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: