#

Письменника з Переяслава нагородили стипендією голови Київоблдержадміністрації

12.03.2020 13:14
Письменника з Переяслава нагородили стипендією голови Київоблдержадміністрації
Микола Дубович

Учора, 11 березня, стало відомо, що відповідно до розпорядження голови КОДА письменнику з Переяслава Миколі Дубовичу призначили стипендію голови Київської обласної державної адміністрації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційний сайт Переяславської міської ради.

Відтак, відповідно до розпорядження № 52 "Про призначення стипендій голови Київської обласної державної адміністрації видатним діячам культури області на 2020 рік" у 2020 році всім видатним діячам культури Київської області, серед яких відомий письменник із Переяслава Микола Дубович, передбачено стипендію в розмірі 500 гривень щомісяця кожному. 

Нагадаємо, що в місті Переяслав до лікарів звернувся житель столиці, якого невідомою речовиною обприскав із балончика сусід його мами.

Довідково: 

Дубович Микола Іванович народився 12 вересня 1948 року в селі Буда-Варовичі (Поліський район) Київської області. Він український письменник, поет, прозаїк, член Національної спілки письменників України. Свої перші вірші почав писати ще юнаком у віці 15 років. У серпні 1996 року разом із сім’єю переселились із Поліського району, отруєного радіацією, у Переяслав-Хмельницький. Уже в Переяславі побачили світ збірки віршів та прози "Осіння пісня", "Чорнобильська зона", "Мелодії землі й серця", "Яблуня життя" та інші. Поет видав збірку поем "Рідна сторона", повість "Голгофа й Едем", повість "Небо отчої землі", збірка віршів "Столиця душі", повість "Атлантида". Окрім цього, в доробку письменника дві повісті "Повернення з вирію" та "Руда Латка". Нині Дубович Микола Іванович проживає в Переяславі, і продовжує збагачувати свою літературну творчість.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: