#

Плавець із Броварів став віце-чемпіоном Паралімпійських ігор

30.08.2021 17:30
Плавець із Броварів став віце-чемпіоном Паралімпійських ігор
Ілля Яременко

На Паралімпійських іграх-2020 в Токіо відбувся фінал із плавання на дистанції 50 м вільним стилем, у цьому запливі брали участь одразу три українських плавці, два з яких піднялися на подіум, серед медалістів "срібний" призер – 24-річний броварчанин Ілля Яременко

Про це повідомліє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуна Бровари" .

У плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем (клас – S13) срібну та бронзову нагороди виграли броварчанин Ілля Яременко та харківець Максим Веракса. Проте ані Яременко, ані Веракса не були головними претендентами на «золото» Паралімпіади-2020.

Загалом, Ілля Яременко показав результат 23,70 секунди, а Веракса – 23,83 секунди. Ще один українець, Олексій Вірченко, фінішував сьомим – 24,29 секунди. Чемпіоном Паралімпіади став білорус Ігор Бокій – 23,21 секун

24-річний Ілля Яременко має вади зору, але це не заважає йому отримати визнання та нагороди в найпрестижніших спортивних змаганнях світу.

Спортивні титули:

  • майстер спорту України міжнародного класу;
  • бронзовий призер XV літніх Паралімпійських ігор із плавання у Ріо-2016;
  • дворазовий чемпіон Європи та чемпіон світу.

Станом на ранок 30-го серпня, за загальною кількістю медалей Україна обійшла США та піднялася з п’ятого на четверте місце. Загалом в України 47 нагороди: 11 золотих, 24 срібних і 12 бронзових.

Нагадаємо, що в місті Бровари, на території покинутої споруди, місцевий житель виявив дві сумки з вибухонебезпечними предметами.




Читати "Моя Київщина" у Facebook