#

По річці Прип'ять планують прокласти туристичний маршрут

30.08.2019 06:35
По річці Прип'ять планують прокласти туристичний маршрут
Фото з мережі Інтернет

Держгідрографія спільно з Науковим гідрофізичним центром НАН України та Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником провела експедиційні дослідження в акваторіях річки Прип’ять, для того щоби прокласти по ній туристичний маршрут

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Buildportal".

По річкам Прип'ять і Уж у Чорнобильській зоні планують прокласти туристичний маршрут. Цього місяця Держгідрографія спільно з Науковим гідрофізичним центром НАН України та Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником провела експедиційні дослідження в акваторіях річки Прип’ять. Результати цих наукових досліджень використовуватимуть для створення нових маршрутів відвідування Заповідника.

Об’єктом досліджень є акваторія головного навігаційного фарватеру річки Прип’ять від 30 км до 62 км (у межах заповідника). Дослідження виконуються з використанням спеціалізованого судна "Дельфін" та маломірного судна Aqua Spirit.

Під час експедиції виконуються гідрографічні, гідроакустичні, гідрологічні дослідження, а також радіаційно-екологічний моніторинг, який надасть можливість вивчити радіаційний та екологічний стан річки Прип’ять.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Отримані результати наукових досліджень використовуватимуть для створення нових маршрутів відвідування Чорнобильського заповідника, зокрема маршруту з використанням водних шляхів, з облаштуванням відповідних контрольно-пропускних пунктів та візит-майданчиків. Крім того, їх використовуватимуть у процесі прогнозування екологічного стану русла річки.

Також нагадаємо, що Київська обласна державна адміністрація займається туристичнийм проектом, на який виділили 99 тисяч гривень.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: