#

Поблизу Бородянки невідомі влаштували екоцид: на полях валяються трупи птахів і тварин

07.06.2021 14:10
Поблизу Бородянки невідомі влаштували екоцид: на полях валяються трупи птахів і тварин
Фото з місця події

У п’ятницю, 4 червня, жителі Бородянки повідомили, що на поля невідомі особи вивезли рештки пташиного та тваринного посліду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Миколи Ляшенка у Faсebook.

У дописі зауважується, що на поля, які перебувають в оренді хтось вивіз відходи, які містять рештки пташиного та тваринного посліду з домішками рештків курей та тварин.

Далі говориться, що станом на 7 червня площа забруднення біля хутору Михайлівський становила близько 2 га. Гідроізоляція території відсутня.

Ляшенко пише, що разом із представниками правоохоронних органів, прокуратури, екологів та громади побував у епіцентрі подій.

Микола Ляшенко зауважує:

Повз місце, куди вивезли відходи, - ні пройти, ні проїхати - сморід виїдає очі, і це ще не було спеки… Усе це "добро" розтягують пацюки, птахи… Буквально за метрів 500-600 знаходяться житлові будинки. Страшно навіть подумати, в яких умовах нині там живуть люди.  За правилами й нормами виробництва, відходи мають утилізуватися, а не розвозитися на поля та їх забруднювати. Сморід відходів — це невелика проблема, якщо порівняти з тим, що може виникнути, якщо ці нечистоти потраплять у ґрунтові води.

На кінець чоловік наголошує, що він не залишить ситуацію на самоплин. Далі наголошує, що нині подано заяву до правоохоронних органів та відповідні екологічні служби. Зроблено забори щодо забрудненості ґрунтів.

Нагадаємо, що 3 червня на засіданні департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної адміністрації розглядали екологічну ситуацію, яка склалась у селі Крюківщин.

Читати "Моя Київщина" у Facebook