#

Поблизу Чорнобильської АЕС горять ліси (ФОТО)

05.06.2018 14:52
Поблизу Чорнобильської АЕС горять ліси (ФОТО)

Сьогодні, 5 червня, сталася масштабна пожежа в 10-кілометровій зоні поблизу Чорнобильської АЕС, рятувальники намагаються загасити полум'я

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Державного агентства України з управління зоною відчуження у Facebook.

"О 10:00 на території 10-кілометрової зони (район ВРП-330 ДСП ЧАЕС) було виявлено задимлення і загоряння трав'яного покрову та чагарнику, про що було поінформовано 11-ту Державну пожежно-рятувальну частину по охороні ДСП ЧАЕС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у найкоротші терміни пожежні розрахунки приступили до гасіння. Станом на 17 годину триває ліквідація окремих осередків пожежі.

"На території промислового майданчика ЧАЕС загорянь не виявлено, загрози поширення пожежі на об'єкти ЧАЕС не спостерігається", - підкреслюється у повідомленні.

У Державному агентстві України з управління зоною відчуження заявили, що пожежа не вплинула на радіаційний стан промислового майданчика ЧАЕС, а радіаційна обстановка - в нормі.

Користувачі мережі повідомляють про осередки загоряння в районі Рудого лісу, передає "ТСН.ua".

"У зоні знову сезон пожеж. Знято прямо зараз з вікна АБК-1 ЧАЕС, дим йде з боку Копачів. Поки видно три вогнища в районі Рудого лісу", - пишуть у мережі. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: