#

Поблизу полігону у Старих Петрівцях напівлегальне сміттєзвалище може призвести до екологічної катастрофи

27.09.2021 18:55
Поблизу полігону у Старих Петрівцях напівлегальне сміттєзвалище може призвести до екологічної катастрофи
Фото з місця події

Напівлегальне сміттєзвалище виявили екологи поблизу полігону у Старих Петрівцях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "kyiv.media".

У сюжеті розповідається, що Держекоінспекція вже перевірила його.

Звалище виявили поблизу полігону у Старих Петрівцях, що неподалік Вишгорода, відведеного спеціально під сміття. Однак дозволена площа була у 5 гектарів, а нині вона складає вже за 20 гектарів.

Серед інших правопорушень — недотримання регламенту та правил збирання і вивезення відходів (не утилізовані медвідходи та інше), відсутня система гідроізоляції на полігоні. Вишгородська міська рада опікується цією територією, балансоутримувачем є КП "Комунальник".

Полова Держекоінспекції Андрій Мальований повідомив:

Порушено кримінальну справу Київською обласною прокуратурою, залучали сюди фахівців і спеціалістів. Збитки нанесені державі і екології більш ніж на 55 мільйонів гривень.

За його словами, відомство перевірило в Київській області 10 таких полігонів і жоден із них не був в зразковому стані, всюди були порушення. Більшість із них переповнені, рекультивація не проводиться, цьогорічні збитки складають вже 350 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що в зоні відчуження протягом минулого місяця науковці досліджували наслідки  масштабних пожеж, що сталися минулого року.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: