#

Податківці Київщини наклали арешт на незаконно ввезені залізничні вагони

22.01.2021 18:20
Податківці Київщини наклали арешт на незаконно ввезені залізничні вагони
Фото з мережі інтернет

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Київській області встановили осіб, які намагалися незаконно ввезти на митну територію країни 303 залізничні вагони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ ДФС у Київській області

Податківці розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України. Вони встановили службових осіб одного з підприємств України, які ввезли на митну територію країни 303 залізничні вагони, в митному режимі  "тимчасове ввезення" з умовним частковим звільненням від оподаткування.

Службові особи зазначеного підприємства умисно ухилялись від сплати податків. Вони незаконно передали вказані залізничні вагони у тимчасове платне користування на умовах оренди, в результаті чого не оформили їх у відповідний митний режим  "Імпорт".

Таким чином вони умисно ухилились від сплати податків на загальну суму 20,8 млн. гривень.

Тепер суд ухвалив рішення про накладення арешту на ці залізничні вагони, вартість яких згідно митних декларацій складає 111 млн. гривень.

У ДФС повідомляють, що досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що податківці Київщини разом із обласною прокуратурою припинили незаконну реалізацію алкогольних напоїв в рамках проведення операції "Акциз - 2020".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: