#

В Обухові поліцейський незаконно вилучив у чоловіка авто та вимагав 10 тисяч за його повернення (ВІДЕО)

22.01.2020 09:56
В Обухові поліцейський незаконно вилучив у чоловіка авто та вимагав 10 тисяч за його повернення (ВІДЕО)
фото з мережі Інтернет

Учора, 21 січня, близько 4 ранку поліцією міста Обухів з порушенням нормативно-правових актів було вилучено машину з польськими номерними знаками та надійшла вимога сплатити їм 10 тис грн задля його повернення

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на допис сторінки "Авто Євро Сила".

Житель Українки звернувся до об’єднання "Авто Євро Сила" з проханням про допомогу. Доброволець з "Авто Євро Сили" вже має фото горе-правоохоронця та має намір дізнатися про нього якнайбільше.

Водій вилученого авто розповів, що його було затримано близько третьої години ночі в місті Українка на автомобілі BMW з польськими номерами, причиною було "погане освітлення номерних знаків та брудний вид". Також поліцейський стверджував, що у чоловіка прострочений термін знаходження в Україні авто з іноземними номерами, хоча доступ до такої інформації мають лише працівники митного контролю. За збігом обставин, у водія дійсно був прострочений термін пербування, тому він змушений був відвезти машину до райвідділку, віддати поліцейському ключі від автомобіля, оригінал реєстраційного документа. Чоловік підписав документ, але не був проінформований про його зміст та мету.

Водій авто та правоохоронець обмінялися номерами телефону, згодом поліцейський зателефонував з вимогою суми 10 тисяч гривень за вирішення цього питання, а зустріч для передачі грошей призначив на ранок , а потім переніс на вечір.

Доброволець з "Авто Євро Сили" та водій авто викликали поліцію, щоб дізнатися, що насправді відбувається.

При вилученні автомобіля поліцейський грубо порушував постанову 11.02 Кабінету міністрів "Про порядок вилучення транспортних засобів", а отже його дії можна вважати незаконними.

У поліцейській станції, на території якої знаходиться вилучене авто, не знають, ким та з якою метою воно туди доставлене. Поліцейського, який керував цим процесом, теж не впізнають.

Доброволець з "Авто Євро Сили" та водій автомобіля з’їздили до Обухівського відділу поліції, де їм пообіцяли приставити охорону до авто до ранку.

Нагадаємо, що за корупцію депутатку з Гостомеля Смолянчук позбавили мандату.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: