#

Поліція опитала майже 1,5 тис. свідків та жертв злочинів росіян в Ірпені

13.07.2022 15:40
Поліція опитала майже 1,5 тис. свідків та жертв злочинів росіян в Ірпені
Фото з мережі інтернет

Поліцейські опитали 987 потерпілих і 510 свідків та очевидців подій, які відбувалися під час окупації Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Місто Ірпінь перебувало у ворожій окупації понад три тижні. Російські загарбники вчиняли в населеному пункті численні злочини, для належного розслідування яких була створена міжвідомча слідча група. До її складу увійшли слідчі Національної поліції України та Державного бюро розслідувань.

Після деокупації Київщини поліцейські провели ексгумацію загиблих внаслідок збройної агресії, 269 тіл направили на судово-медичну експертизу. Також вони здійснили понад 7000 оглядів пошкоджених та зруйнованих об’єктів житлового фонду та цивільної інфраструктури, а також 451 огляд місць подій для встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень.

На цей час допитано 987 потерпілих і 510 свідків та очевидців подій, які відбувалися під час окупації. У межах розслідування призначено 463 судові експертизи. Аналіз фотознімків окупованого Ірпеня з космосу допомагає робити технологія MAXAR. 

Ця робота допоможе притягнути до відповідальності відповідальності військовослужбовців окупаційних сил, а також місцевих колаборантів і мародерів. 

Нагадаємо, що у Київській області з початку розмінування було знайдено 51 208 одиниць ВНП.

Читати "Моя Київщина" у Telegram