#

Поліція перевіряє діяльність злочинної організації в країнах Євросоюзу

13.01.2020 17:30
Поліція перевіряє діяльність злочинної організації в країнах Євросоюзу
Ігор Клименко та Андрій Нєбитов

Сьогодні, 13 січня, під час брифінгу Голови Національної поліції України Ігоря Клименка та начальника поліції Київської області Андрія Нєбитова обговорили питання, щодо затримання підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої та поранення її чоловіка Адама Осмаєва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пре-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

Напад стався в жовтні 2017 року, від отриманих поранень жінка померла, а її чоловік отримав поранення. Приблизно на відстані 800 метрів від місця, де був обстріляний автомобіль, поліцейські знайшли автомат чеського виробництва. Також  був знайдений повний магазин з набоями.

За словами Голови Нацполіції Ігора Клименка, ДНК одного з учасників цієї групи співпало з біологічними слідами, які були знайдені на зброї, з якої стріляли по автомобілю Аміни Окуєвої.

Раніше підозрювані вже були взяті під варту.

"Ми працювали та вийшли на певну групу осіб, які обґрунтовано підозрювалися у скоєнні вбивства. Більш того, аналізуючи попередні замовні злочини, ми зробили висновок разом із прокуратурою, що вказані особи обґрунтовано підозрюються й у скоєнні вбивства директора компанії у вересні 2016 року у Васильківському районі", – розповів начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Відтак у вересні поліцейські провели реалізацію та затримали вказаних осіб. Водночас це затримання дало можливість поліцейським отримати біологічні зразки та направити їх на дослідження.

При цьому поліція перевіряє причетність інших осіб до цієї злочинної організації, планування та скоєння злочинів.

"Ми розуміємо, що не тільки той, хто безпосередньо вбивав, міг тримати цю зброю. Тому зараз тривають певні слідчі дії, які дадуть відповідь: або особа, яку вчора затримали, брала участь лише в організації та передачі зброї, або у безпосередньому виконанні. Коли слідчі дії пройдуть, встановимо коло всіх учасників і коли кримінальне провадження буде спрямовуватися до суду, тоді будемо казати про кінцеву роль безпосередньо цієї особи", – повідомив начальник поліції Київщини.

"Затриманий є уродженцем Дагестану. Прибув до України та тривалий термін є її громадянином. Наразі встановлено, що ця особа є членом злочинної організації, по якій порушені кримінальні провадження за ст. 255 Кримінального кодексу України",- зазначив Андрій Нєбитов.

За словами Андрій Нєбитова, вбита Аміна Окуєва та підозрюваний не були знайомі, тому слідство вважає, що злочин був скоєний на замовлення.

Наразі слідство вивчає діяльність цієї злочинної організації не тільки в Україні, а й закордоном, зокрема в країнах Євросоюзу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що 11 січня в Борисполі на неосвітленій ділянці дороги патрульний автомобіль Renault Doker насмерть збив чоловіка в той час, коли поліцейські їхали на виконання службового завдання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: