#

Поліція прокоментувала події на нафтобазі у Переяславському районі (ФОТО)

06.10.2020 16:25
Поліція прокоментувала події на нафтобазі у Переяславському районі (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 6 жовтня, у пресслужбі поліції Київщини спростували інформацію про забезпечення підтримки незаконним діям третіх осіб на території ТОВ "БРСМ-НАФТА" у селищі Переяславське Переяславського району 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Київській області.

У пресслужбі Нацполіції повідомили, що працівники Переяслав-Хмельницького відділу поліції на території нафтобази здійснювали публічну безпеку і порядок під час проведення  примусового виконання ухвали столичного суду щодо вилучення майна нафтобази як боржника.  Поліцейські забезпечили правопорядок на підставі відповідного листа приватного виконавця і діяли в рамках чинного законодавства.

Нагадаємо, що сутички навколо нафтової бази точаться уже третій день. Минулого тижня, за ухвалою суду, базу заарештували, але коли туди планувала навідатися перевірка із держслужби із надзвичайних ситуацій, то на на територію бази не змогла зайти.

Варто зазначити, що в 2015 року під Васильковим горіла нафто база компанії "БРСМ-НАФТА", тоді померло шестеро людейЧерез 2,5 року після трагедії громадська організація "Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії" подала позов від трьох тис жителів сусіднього села на суму 1,3 млрд грн. За даними ЗМІ, за фондом стоїть Павло Куфтирьов - адвокат, якого пов'язують з Ігорем Коломойським і Михайлом Кіперманом. Пізніше Деснянський районний суд міста Києва наклав арешт на нерухоме й рухоме майно та грошові кошти юридичних осіб, котрі мають відношення до групи компаній "БРСМ- НАФТА", в розмірі більше ніж 2,6 млн грн.

Представники "БРСМ-НАФТА" вважають арешт несанкціонованим захопленням.

Також зазначається, що компанія  "БРСМ-НАФТА" мала заплатити 100 млн грн компенсації рятувальникам та їх родинам, однак досі люди не отримали обіцяних коштів. Саме майно бази оформлюється на інші компанії. Окрім того є інформація, що нафтова база порушувала правила безпеки на підприємстві.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: