#

На Київщині поліція затримала іноземців, які побили та пограбували пенсіонерів

06.12.2019 10:56
На Київщині поліція затримала іноземців, які побили та пограбували пенсіонерів
Фото з місця події

На Київщині затримали зловмисників, які на Макарівщині жорстоко побили пенсіонерів та забрали 600 гривень, прикраси і втекли у невідомому напрямку

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію України.

Як повідомлялося раніше, 21 листопада двоє невідомих в масках вдерлися до будинку пенсіонерів у селі Андріівка Макарівського району, пограбували їх та нанесли стареньким важкі тілесні ушкодження. Від отриманих тяжких травм 69-річний потерпілий помер у лікарні

Увесь цей час тривали оперативно-розшукові заходи. В результаті спільної роботи працівників кримінальної поліції Головного управління поліції Київщини, їхніх колег з Макарівського відділення поліції, а також з Житомирщини, Миколаївщини, Одещини та Чернігівщини правоохоронцям вдалося вийти на слід нападників.

За словами очільника поліції Київської області Андрія Нєбитова, завдячуючи професійності кримінальної поліції, слідчих та спецпризначенців, затримано чотирьох іноземців на території п’яти регіонів України. Один зі злодіїв розшукувався Інтерполом за участь у терористичній організації "ІДІЛ" та засуджений до 12 років позбавлення волі.

Також було затримано двох громадян Киргизстану та Таджикистану віком 26 та 32-х років у порядку ст. 208 КПК України.

Під час проведення обшуків за місцем проживання нападників поліцейські вилучили речові докази - зброю та вибухові пристрої.

За фактом розбійного нападу триває досудове слідство у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Про затримання іноземців повідомлено Міністерство закордонних справ України та відповідні посольства.

Вирішується питання про оголошення підозри затриманим. Міру запобіжного заходу для них обере суд.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: