#

Поліська селищна рада незаконно передала підприємству 190 га земель Чорнобильського заповідника

10.08.2022 17:30
Поліська селищна рада незаконно передала підприємству 190 га земель Чорнобильського заповідника
Фото з мережі Інтернет

Прокурори з’ясували, що понад 190 га земель Чорнобильського заповідника незаконно використовуються для сільськогосподарської діяльності

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на прокуратуру Київської області, Поліська селищна рада Вишгородського району у порушення чинного законодавства набула право власності на земельні ділянки в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Далі на понад 190 га цих земель приватне товариство оформило право користування з метою ведення сільськогосподарської діяльності.

Згідно із законодавством, спірні землі належать до земель природно-заповідного фонду та відносяться до радіаційно забруднених територій і не можуть перебувати у комунальній власності, та передаватися у користування приватним особам. Тому нині Київська обласна прокуратура у судовому порядку вимагає повернути у власність держави землі природно-заповідного фонду України вартістю більше 400 млн грн.

Нагадаємо, що секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський опублікував відповідь у своєму дописі у Facebook на звинувачення благодійника Мирончука.

Читати "Моя Київщина" у Facebook