#

Помічник нардепа виправдовує закриття поліцейського госпіталю на Київщині

09.10.2022 14:33
Помічник нардепа виправдовує закриття поліцейського госпіталю на Київщині
Поліцейський госпіталь на Київщині закрили

Майже 200 співробітників поліцейського госпіталю на Київщині залишилися без роботи, але знайшовся персонаж, що виправдовує такі дії

Як повідомляв інформаційний портал "Моя Київщина", реорганізація державної установи "Територіальне медичне об’єднання МВС України по Київській області" перетворилася у закриття та звільнення медичних працівників.

Нагадаємо, що ініціатором закриття закладу був керівник Департаменту охорони здоров’я та реабілітації МВС України Анатолій Смик.

Як повідомили вже колишні співробітники установи, їх просто надурили. Спочатку їм обіцяли посади в Києві, але згодом з’ясувалося, що ніхто нікого й не збирався працевлаштовувати. Були зроблені маніпуляції, аби не виплачувати вихідну допомогу (грошова виплата працівникові, який звільнений з роботи не з власної ініціативи, яку виплачує роботодавець).

При цьому заслужений лікар України Ігор Дубінін, який є помічником народного депутата Тараса Тарасенка від "Слуги народу", вирішив виправдати дії Смика на власній сторінці Facebook.  

Він зазначив, що відвідує медичні заклади, які задіяні до надання медичної допомоги нашим військовим та всім постраждалим від дії росії. При цьому Дубінін відвідав відразу два госпіталі МВС. Він зазначає:

Маємо два заклади: один повністю функціонує і в повному обсязі проводить лікування та  реабілітацію на гострому і підгострому періодах захворювання, інший складається із амбулаторії та поліклініки, але для відкриття та наладженого функціонування відділень госпіталь потребує задіяння додаткових ресурсів та коштів.

При цьому Дубінін вирішив не згадувати, що до повномасштабного вторгнення заклад, який зараз не працює, надавав якісну допомогу близько 30 тисячам пацієнтів у щоденному режимі.

Наразі всіх направляють лікуватися в київську установу, проте пацієнтам із області там не раді, адже навантаження на лікарів зросло в декілька разів. Окрім того, столичний заклад має переважно негативні відгуки від людей, що отримували там допомогу.

Зараз Дубінін говорить, що діяльність державної установи "Територіальне медичне об’єднання МВС України по Київській області" в основному буде спрямована на відновлення психофізіологічних функцій, оптимальної працездатності та соціальної активності осіб, які брали безпосередню участь бойових діях.

Ознайомившись із потенціалом установи, яка на даний час не функціонує, робимо наступні висновки – існує нагальна потреба у її відкритті та повноцінному запуску. Намагаємось сприяти повноцінному запуску медичного закладу, адже всі розуміємо, що кількість військових, які потребують медичної та психологічної підтримки, зростає з кожним днем.

Зауважимо, що під час російсько-української війни окупанти пошкодили 826 медичних закладів за 7 місяців війни, а 127 установ зруйновано вщент. Навіщо було закривати поліцейський госпіталь, наразі ніхто не може пояснити. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram