#

Понад $1 млрд без урахування "Мрії": у Гостомелі оцінили збитки від російських військ

24.06.2022 18:40
Понад $1 млрд без урахування "Мрії": у Гостомелі оцінили збитки від російських військ
Фото з місця подій

Керівництво держпідприємства "Антонов" оцінило збитки завдані російськими окупаційними військами в у 1 млрд доларів, без урахування вартості знищеного найбільшого у світі транспортного літака Ан-225 "Мрія"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Forbes".

В.о. гендиректора держпідприємства Євген Гаврилов повідомив, що внаслідок повномасштабного вторгнення росії "Антонову" завдано збитків на понад $1 млрд. За його словами, на аеродромі у Гостомелі, площа якого приблизно 400 га, не залишилося живого місця. Для реконструкції аеродрому знадобиться близько $500 млн. Також потрібні фінанси на відновлення парку літаків.

Інфраструктуру аеродрому та льотно-випробувальної бази, з унікальними ангарами, побудованими спеціально для технічного обслуговування "Русланів" та "Мрії", лабораторії та інші споруди російська орда майже повністю зруйнувала.

В.о. заступника гендиректора з операційної та адміністративної діяльності Віктор Авдєєв зазначив:

Знищення Ан-225 стало болючим ударом не лише для "Антонова", а й для усієї світової авіації. Проте, на жаль, "русскій мір" завдав нам й інших відчутних втрат.

Окрім "Мрії" окупанти повністю знищили літаки Ан-74, Ан-26. Серйозно пошкоджено Ан-22 "Антей"  – єдиний екземпляр, який працював у цивільній авіації. Також пошкоджено Ан-132Д, Ан-28, Ан-148 та модернізований "Руслан" – Ан-124-100М-150.

Нагадаємо, що експрезиденти Республіки Естонія Керсті Кальюлайд та Польщі Александр Кваснєвський, ексміністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, а також чинний голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфган Ішингер відвідали зруйнований рашистами аеропорт Гостомеля.

Читати "Моя Київщина" у Telegram