#

Понад 2 тис. медиків Київщини готові до ведення найпоширеніших психічних розладів

23.02.2024 20:20
Понад 2 тис. медиків Київщини готові до ведення найпоширеніших психічних розладів
Фото з мережі інтернет

Понад 2 тис. медпрацівників Київщини готові для ведення найпоширеніших психічних розладів на етапі первинної медичної допомоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Навчання від ВООЗ пройшли сімейні лікарі, педіатри, терапевти та медичні сестри із 52 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Вже 42 медичних заклади первинної ланки області законтрактовані за пакетом НСЗУ і надають допомогу, лікування та супровід психічних розладів на етапі первинної медичної допомоги.

Також в області почалось навчання від ГО "Простір можливості" для 100 сімейних лікарів Київщини за програмою ведення психічних розладів для осіб, які пережили травмівний досвід. Також їх навчатимуть основ ветеранської політики, прав ветеранів та ветеранок.

КОВА підписала меморандуми про співпрацю в сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки із Ізраїльською коаліцією травми, ВГО "Українська асоціація лікарів-психологів". Партнерами в реалізації заходів є UNICEF, USAID, а також багато інших організацій, які протягом 2023 року навчали фахівців першої лінії контакту. Сьогодні в 69 громадах області працює 3354 організації та установи, які надають психосоціальну допомогу.

Нагадаємо, що у Макарівській громаді лікарі НСДСЛ "Охматдит" проконсультували близько 180 дітей, які втратили батьків під час війни.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: