#

Понад 30% населення Київщини забезпечені пільгами та субсидіями

13.01.2021 09:54
Понад 30% населення Київщини забезпечені пільгами та субсидіями
Фото з мережі Інтернет

Майже 136 тисяч домогосподарств Київщини отримують субсидії на опалювальний період 2020-2021 року, а ще більше 201 тисячі – пільги на сплату житлово-комунальних послуг

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Йдеться відповідно про 19% і 11,2% від загальної кількості жителів регіону.

Очільник обласної державної адміністрації Василь Володін уточнив, що фінансування відбувається вчасно. Наприклад, на виплату субсидій на опалювальний період жителям Київщини йде 252,8 млн грн щомісяця.

Відтак подати документи для оформлення субсидій жителі Київщини можуть онлайн на сайті Міністерства соціальної політики.

Для цього необхідно скористатися сервісом «Електронні послуги», де слід зареєструватися або увійти за допомогою електронної пошти. Після заповнення форми на сайті можна отримати PDF-версію документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і віднести в орган соціального захисту.

Щоб не відвідувати управління соцзахисту, треба зареєструватися або увійти на сайт за допомогою електронного цифрового підпису чи з ідентифікацією BankID. Після цього з’явиться можливість не тільки заповнити, але й підписати документи в електронному вигляді.

При цьому важливо, що під час зміни тарифів на послуги здійснюється автоматизований перерахунок розміру субсидій.

Також нагадаємо, що впродовж минулого року на Київщині народилися понад 10 тисяч немовлят, серед них – більш ніж 80 двійнят.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: