#

Порошенко купив танкісту з Білої Церкви, який п’ять років перебував у полоні, квартиру

14.01.2020 11:24
Порошенко купив танкісту з Білої Церкви, який п’ять років перебував у полоні, квартиру
Фото з місця події

Нещодавно Петро Порошенко зустрівся з білоцерківчанином Богданом Патюшенком та його дружиною Вікторією і особисто передав їм документи на квартиру в столиці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Високий замок".

Петро Порошенко наголосив, що рішення придбати квартири для Богдана Пантюшенка було прийнято ще під час його перебування в полоні.

"Я дуже щасливий, що Господь подарував мені таку можливість, щоб і ваша родина мала можливість сама вибрати і придбати квартиру в місті Києві", — сказав Порошенко.

Колишній Президент України додав, що дуже багато людей вірили та молилися за повернення українських полонених додому. "Хочу сказати, що твоя поведінка й  у бою, і під час перебування в полоні була зразком справжнього лицаря України. Незважаючи на твій дуже молодий вік — ти справжній воїн, ти справжній українській лицар, ти справжній патріот і справжній громадянин", — заявив Петро Порошенко.

"Як п’ятий Президент України, як твій Верховний Головнокомандувач насправді дуже хочу тобі подякувати за твій дух, твою любов до України", — підкреслив Порошенко.

Петро Олексійович нагадав, як 18 січня 2015 року в боях під Спартаком, коли була дана команда танкового наступу в напрямку Путилівського мосту, танкісти взяли такий темп, що фактично увійшли в Донецьк.

"Я був вражений тим героїзмом, який продемонстрував Богдан і екіпажі всіх танків", — зазначив Петро Порошенко.

Порошенко також розповів, що бойовики довго не визнавали, що Богдан Пантюшенко в них у полоні. "Незважаючи на наші наполегливі запити, вони говорили, що він зник безвісти", — сказав він та додав, що коли з’ясувалося, що військовий живий та перебуває в полоні, його постійно вносили в списки на звільнення, однак бойовики його щоразу викреслювали.

Вікторія та Богдан Пантюшенко подякували п’ятому Президенту за підтримку та допомогу.

"Дякую за такий значний внесок і в переговорний процес, і в наші долі зокрема… Чоловік уже вдома, родина ціла — і це найголовніше. У подальшому я бажаю лише миру нашій країні. І я вірю в перемогу", — сказала Вікторія Пантюшенко.

Богдан Пантюшенко наголосив, що Україні потрібен мир на українських умовах, а не "русскій мир". Він також додав, що дуже радий розвитку української мови, музики, кіно в країні.

"У нас є все своє, яке ми повинні розвивати. І я дуже вдячний, що наша культура нарешті вибухнула і сподіваюся, що це тільки старт і початок її розвитку", — зазначив військовий. "Так приємно бачити наших людей, чути нашу мову, зануритися в нашу культуру. Я так цього чекав. Тільки цим і жив", — сказав Богдан Пантюшенко.

"Ви дуже багато робили, щоби донести правду про ту війну, яка сьогодні відбувається на сході України", — сказала співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, додавши, що ця робота ще не завершена, поки не будуть звільнені всі полонені.

Родина Пантюшенків запросила Петра Порошенка та депутатів "Європейської Солідарності" на новосілля.

Також нагадаємо, що 29 грудня на КПП "Майорське" під Горлівкою відбувся запланований обмін полоненими між Україною і та підконтрольними Росії бойовиками, у результаті обміну звільнено 76 українців, серед них і білоцерківець Богдан Пантюшенко. 

Довідково:

Богдан Пантюшенко (позивний "Броня") 18 січня 2015 року потрапив у полон російських найманців поблизу Донецького аеропорту. Під час запеклих боїв у районі Донецького аеропорту підконтрольні Росії бойовики підбили танк, а його екіпаж узяли в полон. Згодом ту операцію з підриву Путилівського мосту поблизу селища Спартак назвуть "однією з найяскравіших в обороні летовища".

Раніше Петро Порошенко подарував квартири родинам двох військовослужбовців 3-го полку Спецназу Сергія Глондара та Олександра Корінькова, які потрапили в полон у 2015 році під час боїв за Дебальцеве.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: