#

Посол Ізраїлю долучився до церемонії перепоховання єврейських останків у Білій Церкві

04.03.2020 13:11
Посол Ізраїлю долучився до церемонії перепоховання єврейських останків у Білій Церкві
Фото з місця події

Посол Ізраїлю Йоель Ліон, директорка єврейської громади Нателла Андрющенко, мер Білої Церкви Геннадій Дикий були присутні на церемонії перепоховання єврейських останків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Jewishnews".

Нагадаємо, що в Білій Церкві під час будівництва гуртожитку для військовослужбовців на території колишнього третього військового майданчику було виявлено останки людей. Під час засідання у Білій Церкві робочої групи по вирішенню ситуації, яка склалася внаслідок виявлення єврейських останків по вулиці Шолом-Алейхема, було вирішено їх перепоховати.

Директорка єврейської громади Нателла Андрющенко зазначила, що посол Ізраїлю в Україні особисто сприяв прискоренню процесу перепоховання. Йоель Ліон Написав офіційного листа Міністру оборони, у якому заявив, що діяти потрібно негайно, тим більше, що місцеві жителі бачили людські останки й постійно повідомляли в органи влади і єврейській громаді.

Також звернення подавали депутати Верховної Ради Олександр Куницький та Вадим Струневич.

Завдяки всім їм, на думку Нателли Андрющенко, Міністр оборони Андрій Загороднюк відгукнувся швидше, ніж якби громада домагалася розв'язання питання самостійно.

Після експертизи й визначення меж поховань, єврейська громада Білої Церкви долучиться до доброустрію цього місця. Потім планується будівництво невеликого меморіального парку, де будуть вказані імена відомих людей, похованих у цьому місці.

До слова, гуртожиток для військових, який планували побудувати в цьому місці, перенесуть в інше місце, у районі декількох сотень метрів від знайденого єврейського поховання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: