#

Посол США в Україні оглянула місця масових вбивств та захоронень у Бучі (ФОТО)

08.06.2022 09:10
Посол США в Україні оглянула місця масових вбивств та захоронень у Бучі (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 7 червня, керівництво Нацполіції та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк відвідали місця масових розстрілів та захоронень в Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Поліція Київської області" у Facebook.

Бріджит Брінк, Голова Національної поліції України Ігор Клименко та  начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов оглянули місця масштабних вбивств мирних жителів армією російської федерації на деокупованій території Київщини.  

Під час візиту делегація прибула до місця масового захоронення вбитих окупантами громадян на території Храму Святого Андрія Первозванного. Саме тут під час окупації міста ховали вбитих росіянами мирних жителів. Загалом за час окупації Бучі армія російської федерація знищила в місті понад 400 цивільних осіб.   

Відвідали також і дитячий табір "Променистий", де  окупанти організували свій штаб та катували цивільних громадян. Після звільнення міста від агресора в підвалі табору виявили тіла 5 чоловіків. Жертви окупантів були жорстоко вбиті.    

Делегація оглянула і житлові квартали Бучі, які найбільше постраждали від бойових дій, зокрема, місце, де знаходились позиції армії російської федерації.  

Пані посол зазначила:

Я дуже ціную ту підтримку, яку надає мені та моїй команді Національна поліція України, ми зі свого боку будемо теж підтримувати вас та докладемо максимум зусиль, щоб допомогти. 

Правоохоронці ж і надалі якісно документувати усі воєнні злочини загарбників та збирати доказову базу для українських та міжнародних судів.

Нагадаємо, що 31 травня до аеродрому в Гостомелі завітала відвідала посол США в Україні Бріджит Брінк.



Читати "Моя Київщина" у Facebook