#

Постраждалим від трагедії у Фастові додатково виділили кошти на житло

29.03.2019 16:11
Постраждалим від трагедії у Фастові додатково виділили кошти на житло
Нарада у Фастові за участі голови КОДА

Голова КОДА Олександр Терещук підписав розпорядження про виділення 3,7 млн грн для придбання житла мешканцям міста Фастів, які постраждали від вибуху

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.

Очільник КОДА зустрівся з постраждалими внаслідок вибуху будинку 14 грудня  2018 року. Він розповів про те, що Кабінетом Міністрів виділено кошти з державного бюджету, а до проекту обласного бюджету закладено фінансування на придбання нового житла для потерпілих.

Як повідомляє Михайло Нетяжук у Facebook, на даний момент виділені усі необхідні 18,5 млн грн для придбання житла (14 млн грн – держбюджет, 3,7 млн грн – облбюджет, 0,8 млн грн – міський бюджет).

"Сьогодні спільними зусиллями ми випрацювали робочу схему виділення коштів резерву для придбання житла постраждалим внаслідок цієї страшної трагедії. Також було прийняте рішення про капітальний ремонт будинку, одразу після проходження всіх необхідних експертиз", - висловився Олександр Терещук.

Безпосередній процес придбання житла розпочнеться після отримання погоджень від Мінрегіону, Мінекономіки та Мінфіну, а також після прийняття пакету рішень на черговій сесії міської ради, яка запланована на 4 квітня 2019 року.

Нагадаємо, що 14 грудня у Фастові з невідомих причин стався вибух на четвертому поверсі п’ятиповерхівки. Основною версією причин вибуху в квартирі є витік побутового газу.

Також зазначимо, що обох жертв вибуху в багатоквартирному будинку – Сніжану Дем'яненко та Віталія Бабіченка похоронили у Фастові.

Зазначимо, що Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що остаточну причину вибуху в житловому будинку Фастова не встановлено.

Варто додати, що архітектор Віктор Глеба переконаний, що причиною вибуху в багатоповерхівці Фастова могла бути вибухівка, а не витік газу.

Окрім того, 20 грудня на позачерговій сесії Київської обласної ради депутати підтримали рішення про виділення 1,5 млн грн постраждалим родинам від вибуху в Фастові.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: