#

Потерпілий чи зловмисник: у Броварах судять АТОшника (ФОТО, ВІДЕО)

14.12.2018 14:48
Потерпілий чи зловмисник: у Броварах судять АТОшника (ФОТО, ВІДЕО)
Броварський міськрайонний суд

В середу, 12 грудня, у Броварах в суді пройшло чергове засідання по справі, де обвинуваченим виступає учасник та інвалід бойових дій на сході країни В’ячеслав Іващенко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Погляд".

У жовтні до ІА “Погляд” з проханням допомогти у пошуках свідків події звернувся місцевий житель, так як ставши жертвою розбою, сам опинився підсудним. Тоді В’ячеслав розповів, що в червні 2017 року повертаючись додому з Києва, зупинив авто, щоб доїхати до Броварів.
Під час поїздки розговорилися і таксист дізнався, що броварчанин захищав кордони нашої держави на сході країни, це викликало бурхливу та агресивну реакцію у водія. По приїзду в Бровари В’ячеслав став жертвою нападу з боку таксиста-вірменина, який зірвав золотий ланцюжок, відібрав у нього гроші та навіть ціпок. Захищаючись Іващенко наніс кілька ударів складаним ножем в руку нападника, який вже тікав і викликав поліцію та згодом зрозумів, що “крайнім” роблять саме його.

Зараз є дві справи: в одній Іващенко – потерпілий, а в іншій – обвинувачений. Справа з потерпілим Іващенком, за півтора роки, з місця не зрушила. Інша, де постраждалий водій, а “атовцю” загрожує 5-ть років позбавлення волі, вже більше року, як передана до суду та по ній проходять судові засідання.

Підтримати броварчанина прийшли представники різних партій, політичних сил та об’єднань: “Легіон Свободи”, “Моноліт”, “Правий сектор”, ОУН та “Національний корпус”. Депутати, ветерани бойових дій на сході, активісти та небайдужі громадяни, серед них депутат Броварської міськради від ВО “Свобода” Олег Шевчук та Микола Коханівський з ОУН. Цього разу засідання розпочалося з того, що адвокат Іващенка Валентина Буняк зачитала клопотання про відвід прокурора Баталової, вважаючи її ставлення до справи упередженим.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Та під час озвучення клопотання, сталося неочікуване потерпілий по цій справі Андранік Бегларян почав нецензурною лайкою ображати адвоката Буняк, вимагаючи, щоб вона “закрила рота”. За що миттєво отримав кілька ударів від присутніх у залі. Відразу зчинився галас і обурення, а з боку Бегларяна погрози. Суддя Батюк, намагався всіх заспокоїти, а завдававших удари та найбільш активних закликав залишити залу і майже відразу оголосив перерву.

Під час перерви Бегларян надати коментар відмовився, наголосивши тільки на тому, що буде звертатися до поліції з заявою про побиття в залі суду. В коридорі продовжувалися дебати між Андраніком, його адвокатом та підтримуючими Іващенка, які майже всі впевнені в тому, що факти перевертають умисно.

Навіть зараз в суді, провокуючи маніпулюють національністю Бегларяна, намагаючись запевнити суд, що конфлікт між ним та Іващенком виник на підгруннті національної неприязні з боку останнього.

Згодом суддя Батюк переніс розгляд справи задовільнивши клопотання прокурора та сторони потерпілого пов’язаного з неявкою свідка, на 21 лютого 2019 року. Сторона обвинуваченого не заперечувала.

В цей час до приміщення суду приїхав наряд поліції викликаний Бегларяном, який був налаштований писати заяву про нанесення йому ударів під час засідання.

Вийшовши з суду небайдужа громада попрямувала до Броварського відділу поліції, щоб отримати коментар чому не проводять слідчих дій у справі де Іващенко потерпілий.
До активістів вийшов начальник поліції Олег Янчинський та трохи поспілкувавшись у холі, запросив всіх до актової зали, наголосивши, щоб попередньо всі залишили свої дані та контакти у журналі реєстрації.

В залі до громади вийшла і слідча Кекеш, яка за словами Валентини Петрівни весь цей час ігнорувала Іващенка та її, як його адвоката, і на контакт не йшла. За словами адвокатеси, після всіх подій, у цій справі вона вже просто зневірилася у правоохоронній системі.

Микола Коханівський звертаючись до керівника поліції сказав: “Ми зараз з вами по різні сторони барикад, як і колись… Прийміть міри, бо приймати їх почнемо ми…”.

Начальник поліції вислухав всіх бажаючих та озвучив, що слідчого буде змінено, а він особисто контролюватиме хід справи. В кінці зустрічі ним було запрошено до свого кабінету для спілкування В’ячеслава Іващенка, його адвоката Валентину Буняк та депутата міськради Олега Шевчука.
P.S. Як стало відомо пізніше Андранік Бегларян вибачився перед пані Валентиною за свої слова на її адресу та від написання заяви про побиття в суді відмовився.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: