#

Повертатися до Києва ще зарано, – Київська ОВА

07.04.2022 11:20
Повертатися до Києва ще зарано, – Київська ОВА
Фото з місця подій

Київська обласна військова адміністрація наголосила, що небезпека для мешканців столиці ще не минула

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

Від початку вторгнення російські війська пошкодили у Києві 183 житлові будинки, 20 приватних садиб, 45 шкіл та 26 дитячих садків.

У КОВА зазначають, що наразі триває розмінування околиць міста. На всіх пошкоджених обʼєктах розбирають завали. Окрім того, зараз до Києва добратися важко через зруйновані обʼєкти інфраструктури.

Київ живе у режимі воєнного стану, тому, поки що, небезпечно повертатися у місто. У повідомленні КОВА йдеться:

Чим більше цивільного та незахищеного населення у місті, тим важче працювати військовим. Ворог може бути непередбачуваним.

Зауважимо також, що наразі продовжується розмінування звільнених від окупантів районів Київщини. Протягом 6 квітня працівники ДСНС обстежили території у місті Буча, селищі Бородянка, селах Лук’янівка, Лукаші, Плоске, Білогородка, Козаровичі та автошлях "Київ – Житомир".

Всього обстежено 7,1 га території, 45 об’єктів та 14 км доріг. Там виявили та знешкодили 1022 вибухонебезпечних предмети. Всього з початку робіт виявлено та знешкоджено 6883 одиниць.

Нагадаємо, що американські та західні офіційні особи попереджають, що путін зробить спроби повторно вдертися на Київщину та завоювати столицю.

Читати "Моя Київщина" у Facebook