#

Поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися цього року

28.03.2024 16:48
Поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися цього року
Проєкт

Поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі, що будують на території Гатненської громади, можуть розпочатися уже в 2024 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв'ю в ефірі телемарафону в. о. міністра у справах ветеранів Олександра Порхуна.

Повністю побудувати весь комплекс НВМК планується до 2027 року.

Олександр Порхун заявив, що наприкінці серпня - на початку вересня цього року можуть відбутися перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі.

Ми розпочинаємо підготовчі роботи на першу чергу. Після підготовчих робіт розраховуємо вийти на 1 травня на безпосереднє будівництво першої черги,

– зазначив Порхун.

За його словами, будівництво першої черги поділено на два етапи, зокрема першу частину планують ввести в експлуатацію до кінця серпня - початку вересня й розпочати поховання героїв.

На першому етапі організують заїзд на цвинтар, площу перед входом до комплексу, площу для проведення церемоніалу, а також перший сектор для поховань.

Нагадаємо, що стало відомо, хто має право бути похованим на Національному військовому меморіальному кладовищі, яке планують облаштувати в Гатненській громаді.

Читати "Моя Київщина" у Telegram