#

Працівники Київського рибоохоронного патруля за місяць вилучили пів тонни риби у браконьєрів

06.11.2020 14:10
Працівники Київського рибоохоронного патруля за місяць вилучили пів тонни риби у браконьєрів
Фото з мережі Інтернет

Протягом жовтня працівники Київського рибоохоронного патруля вилучили в браконьєрів 510 кг риби на 93603 грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області" у Faсebook.

Держінспекторами рибоохоронного патруля Київщини було здійснено 171 рейд та викрито 174 порушення природоохоронного законодавства, з яких 9- здійснено користувачами водних біоресурсів (промисловиками).

Було складено 78 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 40 – за вилов забороненими знаряддями лову (ч. 4 ст. 85 КУпАП), 19 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів (ст. 88-1 КУпАП), 5 – за невиконання законних розпоряджень суб’єктами господарської діяльності (ст. 188-5 КУпАП), 2 – за вилов червонокнижної риби (ст. 90 КУпАП) та 1 – за зберігання заборонених знарядь лову (ст. 85-1 КУпАП).

Крім того, оформлено 29 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 30 од. заборонених знарядь лову, серед яких 693 метри сіток.

У рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 52 одиниць заборонених знарядь лову, 510 кг водних біоресурсів та 20 човнів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 93603 грн. Накладено штрафів на громадян на суму 24604 грн.

Порушення виявлені на водосховищах Київське, Канівське, Київській ГЕС та ГАЕС, річках Тетерів, Супій, Великий Супій, Малий Супій, Іржавець, Красна, Роська, Рось, Десна, Роставиця, Гороховатка, Трубiж, Недра, оз. Синє в Подільському районі м. Києва, ставах у с. Снiжки Ставищенського району, с. Селезенівка Сквирського району і с. Салиха Таращанського району Київської області, на водоймах загального користування в с. Бишів Макарівського району та м. Сквира Київської області, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 3 листопада біля села Пилява Вишгородського району на річці Тетерів було викрито 11 браконєрів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: