#

Працівники податкової поліції виявили та вилучили 718 тон фальсифікованого спирту

20.01.2020 10:21
Працівники податкової поліції виявили та вилучили 718 тон фальсифікованого спирту
Фото з місця події

Стало відомо, що співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Київській області зупинили роботу двох підпільних підприємств з виробництва фальсифікованого спирту, які розміщувалися на території Київської та Сумської областей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "ДФС у Київській області" у Faсebook.

В рамках проведення операції "Акциз - 2020" та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України було встановлено, що на території Київської та Сумської областей функціонують два підпільні виробництва. На них з недоброякісної сировини у великих об’ємах незаконно виготовляли етиловий спирт, до складу якого входив метанол, що становить загрозу для життя та здоров’я людей.

Вартість вилучених підакцизних товарів, зокрема фальсифікованого спирту, становить 143,5 мільйона гривень. Загалом вилучено товарно-матеріальні цінності на суму 148 мільйонів гривень.

"У подальшому спирт етиловий реалізовувався оптовим покупцям за готівкові кошти для використання у підпільних виробництвах лікеро-горілчаних виробів. У свою чергу, виготовлена фальсифікована продукція розливалась у заборонену Законом України тару типу "Bag-in-Box" і "Tetra Pak" та реалізовувалась на чорних ринках України, а також через низку спеціалізованих сайтів у мережі Інтернет", - повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС у Київській області Євген Азаров

За результатами проведених невідкладних заходів підпільні виробництва ліквідовано.

Вилучені товарно-матеріальні цінності, у т.ч. підакцизні товари передані на відповідальне зберігання. Триває слідство.

Також нагадаємо, що 27 вересня бригада швидкої допомоги доставила в одну з лікарень Білої Церкви двох постраждалих з діагнозом гостре отруєння метиловим спиртом.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: