#

Правоохоронці Київщини затримали двох вимагачів, один з яких працівник поліції (ФОТО)

25.01.2020 15:00
Правоохоронці Київщини затримали двох вимагачів, один з яких працівник поліції (ФОТО)
фото з мережі Інтернет

Нещодавно правоохоронці Києво-Святошинського району затримали зловмисників, які погрожуючи фізичною розправою, вимагали в підприємця 130 тисяч доларів США

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській област.

"Наприкінці минулого року житель Петропавлівської Борщагівки отримав шокуючий "подарунок": похоронний вінок із написом погроз йому та його родині. Приватний підприємець, щоб врятувати своє життя та здоров’я своїх близьких, одразу звернувся до поліції",- йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України і розпочали проводити низку відповідних оперативно-розшукових заходів.

Спочатку, шантажуючи підприємця, лиходії вимагали 50 тисяч доларів, діючи так, ніби його "замовили" представники з кримінального кола.

Уявним рятівником виявився колишній водій-охоронець підприємця, який несподівано запропонував йому свою "допомогу". Але для того, щоб вирішити це питання, потрібно було сплатити частину від потрібної суми.

Затримали їх під час отримання першого "траншу" у сумі 40 тисяч долів. Саме цей чоловік, якому довіряв потерпілий, виявився вимагачем.

Працівник поліції разом із своїм товаришем спланував, організував та приймав участь у вимаганні. Його поплічник вже був засуджений за скоєння вимагання, хуліганства та незаконний обіг зброї.

А поліцейський в свій час був звільнений з лав НПУ за отримання неправомірної вигоди і в цьому році поновлений судом на службі.

Наразі двоє зловмисників затримані в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення підозри чоловікам. Міру запобіжного заходу для них обере суд. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що 13 січня  Києво-Святошинський суд визначив міру покарання для водія автобуса Михайла Манюка, винного у ДТП з акторами "Дизель шоу", у вигляді сплати 1,2 млн грн потерпілим.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: