#

Правоохоронці Київщини викрили злочинну групу, яка незаконно переправляла людей за кордон (ВІДЕО)

05.02.2022 17:20
Правоохоронці Київщини викрили злочинну групу, яка незаконно переправляла людей за кордон (ВІДЕО)
Фото з місця події

Оперативники управління міграційної поліції та слідчі поліції Київщини разом з іншими правоохоронцями викрили транснаціональну злочинну групу

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Національну поліцію Київської області, дане злочинне угруповання здійснювало незаконне переправлення громадян через державний кордон України до країн Європейського Союзу шляхом підроблення віз, де вартість останньої становила 1000 євро.

У поліції рохповідають, що візи учасники групи виготовляли за допомогою спеціально обладнаної апаратури. Під час особистої зустрічі клієнти сплачували завдаток у сумі 300 євро, а через 2 тижні отримували візу та віддавали решту суми. Самі ж візи виготовлялися на території Російської Федерації.

Поліцейські встановили, що групу очолював 34-річний громадянин Узбекистану, який на території України перебуває нелегально.

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели санкціонований обшук та вилучили грошові кошти, підроблені документи та інші речові докази, що підтверджують його причетність до незаконної діяльності. Іноземця затримали у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що мажор із Крюківщини створив групу із 6-ти осіб, котра налагодила схему збуту наркотиків шляхом закладок на території Фастівського та Бучанського районів.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: