#

Правоохоронці Київщини викрили злочинну групу, яка обкрадала державних службовців (ФОТО)

22.03.2021 12:10
Правоохоронці Київщини викрили злочинну групу, яка обкрадала державних службовців (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники поліції Київщини затримали зловмисників, які причетні до трьох розбійних нападів на території області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Учасники угруповання здійснювали напади переважно на державних службовців. Попередньо відслідкувавши місце проживання потерпілих та намалювавши план-схему будинку, де зображувались місця розташування об’єктів та камер відеоспостереження, зловмисники проникали до їхніх приватних будинків, зв’язували господарів та охоронців, після чого обшукували будинок та викрадали майно – гроші, коштовності, банківські картки тощо. Зловмисників не спиняли навіть діти, які у той час знаходились у будинках. Після вчинення злочину, один зі зловмисників на деякий час залишався з потерпілими аби завадити виклику ними допомоги.

Поліцейські задокументували 3 факти розбійних нападів на території області. Так, у грудні 2020 року 4 чоловіків вдерлися до приватного будинку жителів села Гора, що на Бориспільщині, зв’язали господарів та заволоділи їхнім майном.  Аналогічні злочини зловмисники вчинили наприкінці грудня 2020 року та наприкінці січня 2021 року у селі Іванковичі, що на Обухівщині. 

Правоохоронці здійснили низку розшукових заходів та слідчих дій та встановили особи зловмисників. Ними виявились 38-ми, 35-ти, 33-річний жителі Києва та 25-річний мешканець Житомирщини. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

За місцями проживання розбійників правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили 4 пістолети, автомат, рушницю, набої до них, ножі, кайданки, мобільні телефони, а також інші речові докази, зокрема викрадене майно. Також правоохоронці вилучили транспортні засоби, якими пересувались зловмисники.

Розбійникам повідомлено про підозру за ст. 257 (Бандитизм) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За скоєне їм загрожує ув’язнення до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі поліцейські перевіряють причетність цих осіб до вчинення аналогічних злочинів на території області.

Нагадаємо, що 20 березня в місті Біла Церква на вулиці Шолом-Алейхема затримали зловмисника, який перебував у розшуку.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: