#

Правоохоронці затримали винуватця смертельної автотрощі на Київщині (ФОТО)

12.09.2020 10:20
Правоохоронці затримали винуватця смертельної автотрощі на Київщині (ФОТО)
Фото з поліції

Співробітники поліції затримали ймовірного винуватця ДТП за участю 4 транспортних засобі на автодорозі Київ – Харків – Довжанський, у якій загинуло шестеро осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що автопригода трапилася близько 3 години ночі поблизу Борисполя. Так, на трасі Київ-Харків зіткнулися дві вантажівки, легковик та маршрутне таксі, де було 18 пасажирів.

За попередніми даними, 21-річний водій вантажівки DAF з напівпричепом, рухаючись в правій смузі руху в напрямку міста Київ, допустив зіткнення з фургоном Mercedes-Benz, який рухався в попутному напрямку. За цим, DAF виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з легковиком ВАЗ та автомобілем Mercedes-Benz Sprinter, які рухались в правій смузі руху в напрямку міста Харків.

Унаслідок ДТП два пасажири ВАЗу, водій та два пасажири маршрутного таксі загинули. Також, до лікарні з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості доправлено водія легковика та 19 пасажирів автомобіля. Пізніше повідомили, що в лікарні помер ще один потерпілий в автотрощі.

За фактом ДТП було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Наразі поліція затримала водія вантажного автомобіля у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.   

Вирішується питання щодо оголошення підозри правопорушнику. Міру запобіжного заходу для затриманого водія обере суд.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: