#

Представники Бородянщини долучилися до Міжнародного мистецького фестивалю в Єгипті

19.03.2021 20:45
Представники Бородянщини долучилися до Міжнародного мистецького фестивалю в Єгипті
Фото з місця події

Нещодавно представники Бородянщини представляли область на ІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі "Faraon art Fest" в Єгипті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Управління культури Київської обласної державної адміністрації.

Ольга Угнівенко - директор Краєзнавчого музею Бородянщини (член поважного журі) та два творчі колективи - учасники, під керівництвом Віти і Романа Романченків: Народний художній колектив "Чорнобривці" смт Бородянка, Заслужений народний хор України "Будівельник" міста Київ представляли регіон на фестивалі.

Поважне журі представляли:

  • Тетяна Тулінцева  - Президент Міжнародного фестиваль-конкурсу, Генеральний директор ВТ "Фестивальна Україна", Заслужений діяч естрадного мистецтва України; Марк Орловський  - співголова журі, Заслужений діяч мистецтв України, член Міжнародної танцювальної Ради при ЮНЕСКО, член суддівських колегій в Україні, Туреччині, Болгарії, Естонії, Чехії, Греції, Чорногорії, Єгипті, представник Європейської фестивально-концертної Ліги в м. Київ, Кавалер ордену "Нескорених");
  • Ольга Угнівенко  -  директор Краєзнавчого музею Бородянщини, член Товариства зв’язків українців за межами України "Україна світ", член ТС "Асоціація діячів естрадного мистецтва України", голова Бородянської організації ВТС "Конгрес літераторів України";
  • Галина Гаценко  - головний режисер Національної радіокомпанії України, доцент кафедри музичного мистецтва КНУКІМ, режисер ТС "Народна філармонія", доцент кафедри естардного вокалу Кук, Заслужений працівник культури України, Кавалер ордену "Нескорених");
  • Микола Подрезан - громадський діяч, автор (режисер, постановник) багатьох конкурсів "Міс Україна на візку" та "Лицар України на візку";
  • Тетяна Протчева - майстриня вишивки, автор бренду GLOW ART (сяюче мистецтво), художник, дизайнер.

Перед учасниками фестиваль-конкурсу виступив Микола Подрезан, український екстремальний мандрівник, який вже відвідав понад 70 країн світу (з них 63 – на інвалідному візочку). Він побував на 6 континентах – від Гімалаїв до мису Доброї Надії у Африці, від Канади до Австралії. Поділився досвідом перемоги над собою.

Неймовірно талановиті голоси, захоплюючі танці, майстерне виконання творів на музичних інструментах, яскраві колоритні костюми та натхненні обличчя учасників захопили увагу журі та глядачів. Після завершення виступів конкурсантів присутні познайомилися з унікальними роботами Тетяни Протчевої та специфікою її техніки вишивки, що світиться у темноті.

Урочисту церемонію нагородження відкрила своїми авторськими піснями Ольга Угнівенко, яка отримала Гран-Прі фестиваль-конкурсу в номінації "професіонал" та Подяку за особистий вклад у розвиток українсько-єгипетських відносин в області культури.

Ведуча фестиваль-конкурсу  - Марічка Тулінцева.

Гран-Прі у різних номінаціях отримали учасники творчих колективів Віти і Романа Романченків Народний художній колектив "Чорнобривці" смт Бородянка, Таміла Романченко смт Бородянка, Заслужений народний хор України "Будівельник" м. Київ, Катерина Червенко - учасниця вищезазначеного хору.

Міжнародна культурна співпраця є одним з пріоритетних завдань творчих колективів та окремих виконавців РДА, ОТГ, міст обласного значення Київської області.

Також нагадаємо, що в Броварському культурно-просвітницькому центрі "СвітЛиця" відкрилася виставка декоративно-прикладного мистецтва "Подих весни".





Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: